Workshop

Basis fotografie

Heb jij een spiegelreflex- of systeemcamera maar loop je vast door al die knopjes en mogelijkheden?

Wil je graag meer leren over je camera en hoe je de dagelijkse waardevolle momenten kunt vastleggen van je kids/vakanties?

Dan is deze workshop iets voor jou!

Tijdens deze workshop leer je je camera kennen en leer je om op de manuele stand te fotograferen. Daarnaast geef ik tips over compositie en diverse lichtomstandigheden.

Het is zonde om die camera te laten liggen, ik help je op weg om helemaal zelf beelden te maken van waardevolle momenten!

Deze workshop is vooral gericht op de basis van fotografie en is inclusief een shoot. 

Ideaal om prachtige herinneringen vast te leggen van je eigen kids, vakanties of gewoon allerlei momenten die je even op pauze wilt zetten met een prachtig beeld! 

Het is overigens niet noodzakelijk om een professionele camera te hebben!

Waarom en voor wie?

“Wat een onwijze leuke workshop was de basiscursus fotografie! Eerst anderhalf uur alle ins en outs over de camera en de lenzen. Ook de relatie tussen diafragma, sluitertijd en ISO werd helemaal duidelijk en op een begrijpbare manier uitgelegd. Alle informatie thuis nog een paar keer doorgenomen in het gekregen informatieboek. Marguérite is echt een top docente, legt alles duidelijk uit en deelt al haar ervaringen. Na de uitleg gingen we shooten met moeder en zoon. Super tof om het geleerde meteen in de praktijk te brengen en meteen feedback te krijgen en sturing. Kortom, een super toffe cursus en ik kan niet wachten op een vervolg!.”

Ervaringen van cursisten

" Ik ben ook nog steeds aan het nagenieten van de workshop. Het was een leuke en leerzame ochtend!
Na alle theorie dacht ik wel even: "pfoe, gaat mij dit wel lukken? Hoe zat het ook al weer met ISO, diafragma en de sluitertijd?" maar door gewoon aan de slag te gaan vergeet je die zorgen en ga je helemaal op in het moment. Ik merkte dat ik meteen heel enthousiast werd tijdens het foto's maken en vooral de interactie met de modellen vond ik erg leuk!"

"Ik heb de workshop als zeer prettig en leerzaam ervaren. Er hing een prettige sfeer en je mocht alles vragen. De uitleg die werd gegeven was goed te begrijpen en te volgen voor een leek zoals ik. Daarbij vond ik de opdeling van de ochtend/middag erg prettig. Fijn om de theorie meteen toe te kunnen passen in de praktijk. Bedankt hiervoor!!"

Wat ga je leren?

- Fotograferen op de manuele stand
- ISO, diafragma en sluitertijd
- Diverse camera's en objectieven. Wat is het verschil en waar let je op?
- Hoe ga je om met verschillende lichtsituaties
- Compositie

Na de theorie gaan we samen shooten en kan ik je ook in de praktijk op weg helpen.

Na de workshop ga je naar huis met een opdracht en hebben wij nog zeker 4 weken contact. Op deze manier kan je nog vragen stellen en kan ik je nog iets verder op weg helpen.

Wanneer & waar?

De theorie behandelen we in mijn daglichtstudio in Katwijk en de shoot zal hier ook plaatsvinden.

Tijden: 09:30 - 12:30 uur
Incl. koffie/thee/water en wat lekkers

Nieuwe data voor de workshop basis fotografie:
Donderdag 29 augustus
of
Maandag 21 oktober

€225,- 

Aanmelden? Vul onderstaand contactformulier in en vermeld duidelijk welke datum je erbij wilt zijn!
Neem contact op

Shoot inplannen?

Heb je vragen of wil je een shoot inplannen? Laat alvast weten welke datum je voorkeur heeft!